WIJ HARDERWIJK HIERDEN 

Omdat Harderwijk, Harderwijk moet blijven!

Blog van WIJ

Inwoners voelen zich niet gehoord

Geplaatst op 2 maart, 2018 om 8:35

11 Partijen omdat inwoners zich niet bij elkaar voelen horen

Om politiek te kunnen bedrijven op gemeentelijk niveau moeten we het de komende verkiezingsdag met 11 partijen doen. 7 oud-gedienden, CDA, VVD, ChristenUnie, PvdA, D66, Gemeentebelang en Harderwijk Anders en 4 stuks, SGP, Groen Links, Fractie van der Veere en WIJ Harderwijk-Hierden, die voor de eerste keer meedoen.

Inwoners voelen zich niet gehoord

WIJ doen mee om dat wij horen dat inwoners in Harderwijk en Hierden niet het gevoel hebben bij de huidige lokale politiek te horen. Ze voelen zich niet gehoord. Ze vinden het een ‘ver-van-m’n-bed-show’ gespeeld door bobo’s en geleerden. Een hoop inwoners voelt geen verbondenheid met de huidige raad.

Doorbreken en veranderen

WIJ wil dit gevoel doorbreken en inwoners laten meedenken en adviseren en een podium geven. Anders dan de huidige wijze van informatieverstrekking en bijvoorbeeld spreekrecht. Het roer moet nu eens goed om in de werkwijze van de gemeente. Zodat inwoners wel het gevoel krijgen dat we met z’n allen bij elkaar horen.

Het lijkt wel of politici alleen rond de verkiezingen uit de raadszaal komen

Één van de redenen van het ontstaan van WIJ Harderwijk-Hierden. Je ziet de politici uit de raadszaal alleen maar tijdens campagnetijd. Natuurlijk, dat is de promotietijd. Je moet zichtbaar zijn, wil je bereiken dat de inwoners weten dat je er voor ze bent. Maar dat moet je de hele periode zijn. Alle 4 jaar dat de inwoners jou hebben gekozen als hun stem, moeten ze beloond worden. Dat betekent dat de bezoeken van raadsleden, raadsopvolgers, steunfractieleden, enz. aan vergaderingen in de wijk consequent moeten worden opgevolgd. Nu is er een planning en daar blijft het vaak bij. Organiseer op een centrale plek in Harderwijk iedere ¾ jaar een debatavond zoals die in campagnetijd. Zo blijft de interactie tussen inwoners en politiek altijd.

Inwonerscommissie

WIJ kan zich ook niet vinden in de huidige politiek. Er is geen club die momenteel het pluche bekleedt in de Harderwijkse raadszaal die voldoet aan wat een flink aantal inwoners vindt en denkt. Met de komst van WIJ gaat daar verandering in komen. WIJ wil met een raadgevende inwonerscommissie zorgen dat alle Harderwijkers de kans krijgen om hun mening te geven over onderwerpen die spelen in de politiek. Door middel van een appje, pbtje, mail of brief krijgt een willekeurige groep inwoners een onderwerp voorgeschoteld. Daar geven zij een reactie op. Die reacties leveren de raad voor de vergadering al het beeld hoe de bevolking denkt over een onderwerp. Zo wordt de keuze voor de raad voor een deel bepaald door de inwoners.

Minder gemeenschapsgeld naar rapporten en onderzoeken

Door inwoners vooraf te vragen hoe ze over een onderwerp denken, kan er een hoop geld bespaard worden. Er hoeven namelijk minder tevredenheids- en/of haalbaarheidsonderzoeken te worden uitgevoerd. Als op voorhand al blijkt dat iets toch niet leeft onder de inwoners. Dit geld hoeft dan niet naar onderzoeksbureaus of adviesbureaus aan de andere kant van Nederland. Deze honderdduizenden euro’s kunnen dan mooi op een andere manier aan Harderwijk worden uitgegeven.

CategorieŽn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties