WIJ HARDERWIJK HIERDEN 

Omdat Harderwijk, Harderwijk moet blijven!

Blog van WIJ

Spannende tijd

Geplaatst op 11 januari, 2018 om 9:00

Door Mark de Lange. Een spannende tijd is aangebroken. Tegelijkertijd ook een tijd van energie en passie. Want WIJ Harderwijk-Hierden gaat er volop voor! Wij willen in de gemeenteraad. Het liefst met zo veel mogelijk zetels.


Lastig verhaal

Met veel zetels in de raad kunnen we Harderwijk en Hierden meer van ons allemaal maken. Omdat in het Harderwijkse politiek klimaat voor elkaar te krijgen moet er een hoop gebeuren. In Harderwijk en Hierden is het vooral ons kent ons. Wat wij in de afgelopen 4 jaar hebben gemerkt, is dat er meer een wijziging in de gedachten en wensen van de burgers aan het komen is. Wij willen dat heel graag oppakken en voortzetten. Op straat, bij de club en in de supermarkt proef je toch wat meer ontevredenheid bij Harderwijkers en Hierdenaren. Koopzondag, het Theater, veiligheid, verkeersveiligheid, zomaar wat woorden die een ontevreden gevoel bij mensen oproepen. Nu is de tijd aangebroken om ook echt wat met die ontevreden gevoelens te doen. Door het invoeren van een raadgevende burgercommissie wil WIJ het tevreden gevoel bij de burgers weer oproepen. 


Raadgevende burgercommissie

Bij ieder onderwerp op de agenda van een raadsvergadering of commissievergadering wordt vooraf een gevraagd naar de meningen van een willekeurige groep Harderwijkers en Hierdenaren. Afhankelijk van het onderwerp bestaat deze groep telkens uit 25-50 inwoners. Die meningen worden dan door de raad en het college meegenomen in de vergaderingen. Zo hebben alle partijen een onafhankelijk advies van de burgers op dat moment. Je kunt je daar vrijwillig voor opgeven en als je wilt meebeslissen over zaken die in jouw stad of dorp gaan plaatsvinden, is dat zeker een aanrader.


Verkiezingen

In de gemeenteraad geldt heel democratisch: 'de meeste stemmen gelden'. Wil jij nu ook nog meer kunnen meebeslissen over jouw gemeente? Steun dan het WIJ in Harderwijk en Hierden! Door op ons te stemmen komt die mogelijkheid dichterbij. Iedere partij wil de burgers meer betrekken bij de besluitvorming, maar wij gaan het ook echt doen!

CategorieŽn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties